GezondheidWonen

Welke verschillende beddenbodems zijn er?

Het comfort van uw bed hangt onder andere af van de beddenbodem. De keuze ervan is heel belangrijk want het is de beddenbodem die 33% van de druk op de matras opvangt. De beddenbodem draagt zo bij tot een beter comfort.

Een nieuwe matras op een oude bodem slijt snel. Die bodem doet dan immers niet meer zijn deel van de ondersteuning. Eigenlijk vervang je de beddenbodem best om de 5 jaar in plaats van om de 10 jaar. Dat is een investering die rendeert. Matras en beddenbodem samen vervangen geeft het beste resultaat qua levensduur van je bed.

De beddenbodem met veren

Een beddenbodem met veren past net zo goed bij een matras met veren als een lattenbodem. Een verenbodem is over het algemeen minder hard dan een lattenbodem. De verenbodem geeft je een erg goed gevoel van comfort. Hij voelt zowel ondersteunend als zacht.

De lattenbodem

Een lattenbodem is iets steviger dan een verenbodem. Een lattenbodem garandeert een stevige, egale steun voor uw matras. Hij past perfect bij zowel een verenmatras als bij een matras in schuimrubber of latex.

De verstelbare lattenbodem

Een elektrische lattenbodem is het toppunt van comfort. Het is de ideale oplossing voor wie een fanatieke lezer is, een fan van de televisie of iemand die houdt van ontbijt op bed. Met een druk op de knop van de afstandsbediening kies je hoe je het comfortabelste zit. De stand ‘hoofd hoog’ vergemakkelijkt het ademhalen voor mensen met een verkoudheid ten gevolge van een allergie of een infectie.

Related Articles

Back to top button