Wonen

Welk soort afvalbak kies je?

Een afvalbak is er in verschillende soorten en maten. Het is daarom belangrijk om voor het model te kiezen dat bij jouw behoeftes en eisen past. Vooral de manier van openen verschilt. Hieronder vind je de meest voorkomende modellen voor prullenbakken en de voordelen die bij elk model komen kijken.

Pedaalemmer

De meeste afvalbakken met 3 vakken zijn pedaalemmers. De pedaalemmer open je gemakkelijk met je voet, waardoor de klep open zal gaan. Doordat de klep aan de bovenkant zit, kan je bij het openen van de pedaalemmer gelijk zien hoe vol de 3 emmers zitten. Een ander voordeel is dat je niet je handen hoeft te gebruiken om deze prullenbak te openen. Dit is handig wanneer je je handen vol hebt met afval en het is ook nog eens hygiënischer. 

Touch prullenbak

Touch prullenbakken open je door zacht op de deksel te drukken. De deksel van de afvalbak opent vanzelf en blijft openstaan tot je hem zelf weer dicht doet. Het voordeel hiervan is dat je meerdere spullen tegelijkertijd kunt weggooien. Daarnaast zit ook hier de deksel aan de bovenkant, waardoor je gelijk kan zien hoe vol de emmers zitten. Het nadeel van deze emmer is dat je je handen vrij moet hebben om deze prullenbak te openen.

Sensor prullenbak

Bij een sensor prullenbak hoef je alleen maar je hand kort voor de sensor te houden en dan wordt de deksel automatisch geopend. Wanneer je klaar bent, herkent de sensor dit en sluit de deksel ook weer automatisch. Omdat je de prullenbak niet hoeft aan te raken, is dit de meest hygiënische optie voor een afvalbak. Een goede optie voor in de keuken dus! Een nadeel is dat deze emmers vaak een stukje duurder zijn door de ingebouwde sensoren en dat je een keer in de zoveel tijd de batterijen moet vervangen.

Kortom, als jij je afval wilt weggooien en een prullenbak wilt kopen dan zijn er vele verschillende mogelijkheden in de markt zodat jij altijd de beste oplossing vindt voor in jouw keuken!

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button