Lifestyle

Dit is wat je kunt doen met je ontvangen verzenddozen!

In een wereld waarin fysiek winkelen langzaam maar zeker naar de achtergrond verdwijnt, is online shoppen een onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Van kleding tot elektronica en van meubels tot zelfs boodschappen, vrijwel alles is slechts een paar klikken verwijderd van onze voordeur. Een nadeel van deze toename van online aankopen is de groeiende stapel verpakkingsmaterialen die bij mensen thuis belanden. De verzenddozen zijn hier een voorbeeld van, en in deze blog zullen we je tips geven voor het hergebruik van deze dozen. Zo geef je deze dozen een tweede leven!

Je eigen creativiteit op je verzenddoos

In feite is een verzenddoos niets anders dan een blanco canvas dat wacht op wat creativiteit! Hoe leuk is het om een verzenddoos op te pimpen, bijvoorbeeld door hem te verven en daarna te beplakken met verschillende materialen? In plaats van een leeg, ongebruikt papiertje te gebruiken is het hergebruiken van je verzenddoos een veel leukere en milieuvriendelijke optie. Wat dacht je van het omtoveren van een saaie doos tot een kunstwerk met handgetekende illustraties? De mogelijkheden zijn eindeloos, en het enige wat je nodig hebt is wat verbeeldingskracht en een paar knutselspullen.

Voor jouw eenmalige verzendingen

Tegenwoordig is een groot deel van de jongeren en jongvolwassenen actief op platforms waarop kleding en schoenen worden verkocht. Wanneer je iets via Marktplaats, Vinted, of een ander platform verkoopt, gebeurt het vaak dat de items verzonden moeten worden. Hoe handig is het dan om je ontvangen verzenddozen te hergebruiken, in plaats van nieuwe verzenddozen te kopen?! Je kunt de nieuwe sticker met het adres gewoon over de oude heen plakken, eventueel de doos nog wat personaliseren met de creativiteit van het punt hierboven, en klaar is je verpakking voor je verkochte pakket.

Surprises

Het is nooit verkeerd om je verzenddozen net iets langer te bewaren dan je eigenlijk zou willen. Rond de decemberperiode worden supermarkten geplunderd voor de laatste dozen, om van het karton de leukste surprises te kunnen maken. Ook verzenddozen zijn hier uitermate geschikt voor. Of je nou een Spongebob maakt, en zijn vierkante lichaam uit de verzenddoos laat bestaan, of dat je gaat voor een taart of het paard van Sinterklaas, dozen komen altijd goed uit en vormen de ideale basis voor je surprise. 

Je hebt nooit opbergruimte genoeg

Even geen zin in al dat creatieve gedoe? Zo’n verzenddoos kan ook heel goed dienen als opbergbox. Stop er bijvoorbeeld je sokken in, leg al je bakspullen bij elkaar of verzamel alle losse kabeltjes van je elektronica netjes in een doos. Verzenddozen, vooral degene die wat lager zijn, zijn ideale opbergers. Het is lekker goedkoop, duurzaam en ze wegen weinig, dus je hoeft niet bang te zijn voor het doorzakken van de lades of planken in je kast!

Katten

Iedereen kent wel die filmpjes van katten die de mooiste krabpalen en mandjes hebben, maar die uiteindelijk het liefst slapen in een verzenddoos. Mocht je zelf echt niet meer weten wat je met je dozen moet doen, kun je er altijd nog je katten (of de katten van de buurman) blij mee maken. 

Related Articles

Back to top button