Food & Drinks

Koffie meenemen van huis: dit is waarom!

Koffie kun je op veel plekken krijgen. In de horeca of to go: het is natuurlijk heel gebruikelijk om buiten de deur een kopje koffie te scoren. Maar er valt juist ook iets te zeggen voor koffie meenemen van huis. Dít is waarom je je koffie to go moet inruilen voor het meebrengen van koffie van thuis.

Favoriete koffiesmaak

Eerlijk is eerlijk: koffie to go is lang niet altijd even lekker. Als je het bij een goede koffiezaak haalt, is dat natuurlijk wel het geval. Maar dat lukt niet altijd. Over kantoorkoffie hebben we bijvoorbeeld nog wel het een en ander op te merken. Heb je een verfijnde koffiesmaak? Dan smaakt de koffie van thuis toch echt beter! Neem het daarom gewoon mee, in een thermosfles. Van Lavazza koffiebonen zet je bijvoorbeeld goede koffie. En daar kun je iedere dag van genieten! Niet enkel thuis, maar net zo goed buiten de deur.

Goedkope keuze

Uiteraard bespaar je al gauw veel geld door koffie van thuis mee te nemen. Koffie to go kost immers wel een paar euro per kopje, maar een zelfgemaakt kopje koffie een paar cent tot hooguit misschien een euro. Zeker als je budgetproof koffie kiest, merk je het verschil. Let bijvoorbeeld op een goede koffie aanbieding, waarbij je meteen een goede voorraad in huis haalt. Daar geniet je lekker lang van! Onderweg heb je altijd je favoriete koffie bij je. En zo hoef je nooit veel uit te geven aan een kopje dat je tijdens de reis haalt. Nu nog je lunch meebrengen van huis, en je bent al helemaal goedkoop uit tijdens bijvoorbeeld je werkdag. Tel uit je winst!

Precies de juiste hoeveelheid

Je kunt precies de hoeveelheid meebrengen die je wenst te drinken gedurende de dag. Of dat nu een enkel kopje koffie of een hele thermosfles vol is: dat is natuurlijk helemaal aan jou. Je kunt dit in ieder geval tot in de puntjes afstemmen, mocht je dit fijn vinden. In een goede thermosfles blijft de koffie echt wel een tijdje warm. Zo kun je er tijdens een groot deel van de werkdag van genieten. Of neem juist koffie mee tijdens een wandeling of een uitje in de stad, om nog maar wat voorbeelden te noemen. Koffie van thuis smaakt immers op allerlei momenten goed!

Minder afval produceren

Het is goed om met z’n allen wat minder afval te produceren. Wie vaak koffie to go haalt of wegwerkbekers gebruikt bij kantoorkoffie, creëert daar toch best wat vuil mee. Zo’n bekertje gooi je immers na eenmalig gebruik weer weg. Een herbruikbare to go beker is een goed alternatief. Maar zo’n beker vergeet je al snel, of je hebt er niet aan gedacht om ‘m op tijd om te spoelen. Vergeet dit soort to go bekers liever helemaal, en ga voor koffie van thuis in een thermosfles. Daar kun je ook nog eens meer in kwijt! En als je thuis de koffie al zet, vergeet je nooit dat je die fles nog even moet omspoelen. Praktisch én smaakvol.

Related Articles

Back to top button