Lifestyle

5 tips voor een sterkere vriendschap

Goede vriendschappen geven een waardevoller leven. Het hoeft geen gigantische groep met mensen te zijn, een aantal diepe connecties kunnen genoeg zijn. Als je content bent met je sociale leven, kan het ook beter gaan met je gezondheid. Dit zullen sommige mensen helaas wel hebben gemerkt in de afgelopen jaren. Maar met deze actiepunten kun je je vriendschappen meer diepgang geven, ook als het al goed met jullie gaat.

Stel een moeilijke vraag

We kunnen nogal makkelijk vragen uitstellen, omdat we denken dat er geen tijd voor is. Maar de timing is nooit perfect en die vraag levert meestal veel op voor jullie vriendschap. Wees open over wat er in je leven speelt. Dat hoeft natuurlijk niet bij iedereen die je kent, maar het kan fijn zijn om een of twee mensen uit te kiezen bij wie je alles kwijt kunt. Door die vraag te stellen laat je ook zien aan de ander dat je te vertrouwen bent en aan diegene denkt.

Beantwoord zelf ook die vraag

Zonder dat de ander deze hoeft te stellen. Want dit geldt ook andersom. Als je je kwetsbaar bij iemand opstelt, is de kans groot dat diegene dat ook bij jou durft te doen. Zo ontstaat er een vertrouwensband die je niet zomaar met iedereen kunt vormen.

Onthoud belangrijke data

Bijna iedereen heeft wel een datum die hij of zij belangrijk vindt. Dit kan een verjaardag zijn, maar ook een sterfdag van iemand die belangrijk was. Zet deze data in je kalender en zorg dat je een notificatie krijgt. Zo kun je op die dag een berichtje sturen of zorgen dat er een kaartje op de mat ligt. De meeste mensen zullen dit niet zien aankomen en daarom de gedachte enorm waarderen.

Verantwoordingspartner

Deel een persoonlijk doel met iemand zodat hij of zij je daar verantwoordelijk voor kan stellen. Misschien heeft de ander ook een doel die hij of zij met je wil delen en kunnen jullie samen werken om deze doelen te behalen. Als jullie een doel behalen is er ook een reden om dat samen te vieren.

Stuur een attent cadeautje

Als we goed naar elkaar luisteren, zijn er veel leuke cadeautjes te bedenken. Komt er een nieuw boek uit van iemands favoriete schrijver? Laat deze bij je vriend of vriendin bezorgen. Hiermee laat je zien dat je oprecht naar diegene luistert. Dit is helaas toch vrij zeldzaam.

Bonus tip: ballonnen sturen

Een spontane actie is een leuke en warme verrassing. Er hoeft niet altijd een reden te zijn om iemand te verrassen en de verrassing hoeft ook niet altijd iets groots en waardevols te zijn. Het feit dat je een ballon verstuurt is waardevol genoeg!

Related Articles

Back to top button