GezondheidLifestyle

5 tips om je buikje kwijt te raken

Afvallen lukt je wel, maar op één plek blijft het vet hardnekkig zitten: je buikje. Om je heen wordt er geroepen dat ‘heus niemand dat ziet’ of wordt er gezegd dat je je niet zo moet aanstellen. Je bent verder toch slank genoeg? Maar het blijft je bezighouden en dat is voldoende om er iets aan te willen doen. Dit zijn 5 tips die jou van dat vervelende buikje afhelpen:

1. Blijf bewegen

Er is een heus voordeel van dat buikje te noemen: het vermindert aanzienlijk snel door simpelweg te blijven bewegen. Krachttraining – eigenlijk alles wat je hartslag omhoog doet gaan – wint het van alle andere trainingen om van dat extra beetje buikvet af te komen. Je kan hiervoor naar de sportschool, maar ook thuis kun je gemakkelijk oefeningen doen die je buikje doen verminderen.

2. Appelazijn

Uit een Japans onderzoek bleek het volgende: mensen met overgewicht die acht weken lang één à twee eetlepels azijn per dag aan hun eetpatroon toevoegden, vertoonden significante dalingen in hun lichaamsvet (met name buikvet). De theorie is dat azijnzuur in azijn eiwitten produceert dat vet verbrandt. Geen idee hoe je azijn in je dagelijkse eetpatroon kunt verwerken? Voeg bijvoorbeeld naast olijfolie ook een scheutje azijn toe aan je salade. Een heerlijk fris extraatje!

3. Begin met yoga

In 2012 bleek uit een onderzoek dat postmenopauzale vrouwen die voor zestien weken lang yoga uitprobeerden een aanzienlijke vermindering van buikvet hadden. Loop je ondanks dat niet zo warm voor yoga? Elke vorm van ontspanning – zelfs een eenvoudige ademhalingsoefening – kan je helpen! Zolang je het niveau van het stresshormoon cortisol weet te verlagen ga je de goede kant op. Cortisol wordt namelijk vaak gelinkt aan dat vervelende buikje!

4. Verbeter je slaap

Wist je dat buikvet toeneemt naarmate je minder slaapt? Een kort nachtje is dus niet alleen slecht voor je humeur. Probeer in plaats van vijf uur maar liefst acht uur te slapen. Vind je het lastig om lang en goed te slapen? Probeer dan in ieder geval geen zware dingen meer te eten na het avondeten, kijk twee uur voor je in bed kruipt niet meer naar een scherm (laptop, televisie, telefoon) en bereid je voor op die vergadering in de ochtend in plaats van de avond. Bang dat je iets zal vergeten de volgende ochtend? Maak dan alvast een to-do-lijstje om zo de laatste stressgevoelens van je af te schrijven. Zo kruip je met een kalm gevoel onder de wol!

5. Drink thee

Ben jij een echte theeleut? Ben je dol op groene thee? Goed nieuws! Matig sportieve mensen die zich tegoed deden aan de antioxidanten in groene thee – genaamd catechines – bleken meer vet te verbranden dan mensen die geen thee dronken. Twee à drie kopjes moeten hiervoor ruim voldoende zijn. Kopje thee, iemand?

Related Articles

Back to top button