Zakelijk

Drie tips om jouw magazijn efficiënt in te richten

Voordat een product bij de klant terecht komt, is er al een heel proces aan voorafgegaan. Een groot deel hiervan vindt plaats in het magazijn. Je wilt een product zo snel mogelijk leveren bij de klant. Daarvoor is het efficiënt inrichten van het magazijn een belangrijke factor. Dit is echter nog best een lastige taak. Wij geven je daarom drie tips om jouw magazijn efficiënt in te richten. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Gebruik de ABC-methode

Door gebruik te maken van de ABC-methode kun je de indeling van het magazijn bepalen. Je gaat de voorraad van het magazijn opdelen in verschillende categorieën. Dit zijn de snellopende producten (A), minder snellopende producten (B) en de langzame producten (C). Wanneer je de producten hebt opgedeeld is het belangrijk om de juiste plek in het magazijn te kiezen voor elke categorie. Zorg ervoor dat de snellopende producten vooraan in het magazijn liggen. De langzame producten leg je het verst weg of hoog in een stelling.

Zorg voor een vaste plek

Zorg ervoor dat alle producten een vaste plek in het magazijn krijgen. Voor orderpickers maakt dit het werk een stuk makkelijker. Ze kunnen de producten zo namelijk makkelijk en snel bij elkaar pakken. Ga een product dus niet onnodig verplaatsen. Wanneer een product wordt verplaatst, zullen orderpickers eerst moeten zoeken. Door gebruik te maken van een vaste plek, zullen ze van veel producten uit hun hoofd weten waar ze liggen.

Bespaar ruimte

Hoe groter een magazijnruimte, hoe meer kosten. Zorg er daarom voor dat je de ruimte zo goed mogelijk benut. Een goede tip is om gebruik te maken van hoge stellingen, zodat je een minder groot oppervlak nodig hebt. Door het gebruik van hoge stellingen kom je niet makkelijk bij de producten die bovenin liggen. Magazijntrucks zijn hiervoor de beste oplossing. Door gebruik te maken van een magazijntruck zorg je ervoor dat je alle producten makkelijk en snel kunt pakken.

Ga aan de slag!

Wil je na het lezen van deze tips jouw magazijnruimte efficiënter inrichten? Bij Esra hebben ze een groot aanbod aan allerlei producten die jij hiervoor goed kunt gebruiken. Neem snel een kijkje en zorg ervoor dat jij jouw magazijnruimte efficiënt benut. Ben je niet alleen op zoek naar producten die de inrichting van jouw magazijn efficiënter maken, maar heb je ook nog andere producten nodig voor jouw magazijn? Ook daarvoor ben je op de juiste plek bij Esra.

Related Articles

Back to top button