Tips om te besparen op je afvalcontainers
Als aannemer weet je hoe belangrijk het is om afval van de bouwplaats correct, snel en verantwoordelijk af te voeren. Een afvalcontainer huren is wekelijkse kost. Zeker met de hoge dieselprijzen, zijn de tarieven alleen maar gestegen. Hoe zorg je er toch voor dat de kosten laag blijven?
Afval afvoeren is noodzakelijk bij een bouwproject. Als je een goede leverancier kiest, dan kan je besparen op de tijd die het je kost om een container te huren en op de prijs. Toch blijft het een flinke uitgavepost. Hier 6 tips om te besparen op je afvalcontainers.
Kies de juiste container
Veel aannemers bestellen altijd een bouw- en sloopafval container. Vaak is dat nodig, maar niet altijd. Ga je een muur slopen, dan heb je vooral steensoorten en misschien wat leidingwerk en hout. Bij een bouwafvalcontainer mag dit bij elkaar, maar je betaalt flink voor het sorteren. Een puincontainer is veel voordeliger. Als je dan het kleine beetje ander afval zelf wegbrengt, bespaar je een hoop geld.
Kies het juiste formaat
Bespaar niet op het formaat van je container. Een kleinere is goedkoper, maar als je dan niet uitkomt en je moet er nog een bestellen, dan is het weer flink duurder. Er komt altijd meer afval vrij dan je eerste instantie denkt, dus beter huur je een grotere bak, dat bespaart je uiteindelijk geld.
Gebruik de ruimte efficiënt
Als je alles in de bak gooit, is hij zo vol. Als je slim gebruik maakt van de ruimte, kan je veel meer kwijt. Het afval mag 20cm boven de container uitsteken. Als je platen aan de zijkant zet, kan je die volle 20cm optimaal benutten. Door stenen te stapelen en holle dingen in elkaar te schuiven kan je ook ruimte besparen.
Bestel op tijd
Als je weet wanneer een project is, bestel dan alvast de container. Sommige afvalverwerkers rekenen extra als je op het laatste moment bestelt. Laat de container de dag voor je project neerzetten, zodat je hem direct ’s ochtends kan gebruiken, of natuurlijk iets later als je weet dat je niet direct afval hebt. In sommige gemeentes betaal je per dag dat een container er staat, dus heb je hem niet direct nodig, wacht dan nog even met plaatsen.
Zet de container op eigen terrein
Kan de container op de grond van je klant staan, laat hem dan daar neerzetten. Veel gemeentes rekenen geld als hij op gemeentegrond staat. Je moet soms ook een vergunning aanvragen en dat kost vaak ook geld en natuurlijk tijd.
Vraag om korting
Bestel je vaak containers, dan ben je een interessante klant voor een containerservice. Neem contact met ze op en vraag om korting. Vaak is er veel mogelijk. Zonde om het niet te doen natuurlijk.