Zakelijk

Redenen als werkgever om elektrische leaseauto’s te faciliteren

Elektrische auto’s veroveren de autowereld. Bij steeds meer merken doen elektrische auto’s hun intrede. En niet zonder effect: de populariteit van elektrische auto’s neemt steeds meer toe. Dit komt niet alleen omdat het milieuvriendelijker is. Het biedt nog meer voordelen. Wil je weten waarom ondernemingen meer elektrische auto’s zouden moeten laten leasen? Lees dan snel verder!

Milieuvriendelijk en betrokken

Wanneer je kiest voor elektrische leaseauto’s laat je zien dat je innovatief bent en nadenkt over de laatste maatschappelijke ontwikkelingen. Afgelopen jaren hebben veel ontwikkelingen plaatsgevonden op het gebied van elektrische innovatie en duurzaamheid. Elektrische auto’s zijn zoals eerder al gezegd een stuk milieuvriendelijker. Zo rekende MilieuCentraal uit dat elektrische auto’s een stuk duurzamer zijn dan diesel en benzine auto’s. Door te kiezen voor elektrische auto’s laat je als bedrijf zien dat jij klimaatproblematiek serieus neemt. Dit zal vooral jongere (potentiële) werknemers erg gewaardeerd worden. Helemaal door het personeelstekort in veel vakgebieden zullen dit soort extra’s ervoor zorgen dat je als bedrijf als interessanter gezien wordt.

Lagere kosten

Vanwege de lagere terugkerende kosten, is een elektrische auto een goedkopere variant van de benzine of diesel auto. Niet alleen de elektriciteit is goedkoper dan benzine of diesel. Voor een elektrische auto hoef je geen wegenbelasting en aanschafbelasting te betalen. Daarnaast is de bijtelling ook lager. De onderhoudskosten vallen vaak ook lager uit. Vanuit een berekening van MilieuCentraal scheelt dit een hoop kosten t.o.v. diesel of benzine auto’s. Dit heeft te maken met de afwezigheid van veel losse onderdelen. Daarnaast maakt een elektrische auto geen gebruik van motorolie. Deze kostenbesparende kenmerken zijn stuk voor stuk voordelen voor werkgevers en werknemers.

Veiligere auto’s

Elektrische auto’s hebben op het gebied van veiligheid een aantal voordelen. Door de grotere kreukelzone en het lagere zwaartepunt hebben elektrische auto’s een stabielere wegligging en vangt het beter de klappen tijdens een aanrijding. Ook dit draagt bij aan een positief imago als werkgever. Het toont namelijk dat de werkgever wil bijdragen aan de veiligheid van zijn werknemers.

Laadpalen hoeven geen issue te zijn

Het faciliteren van laadpalen voor zakelijk gebruik kan gezien worden als een fikse investering. Niet alleen financieel gezien maar ook qua tijd kan dit gezien worden als een extra nadeel. Gelukkig zijn er genoeg specialisten in dit vakgebied. Zo biedt Reithpower uitgebreide service als het gaat om laadpalen. Zowel de installatie als het bieden van goede service valt binnen het takenpakket van ReithPower. Ontdek wat zij voor jou als werkgever en bedrijf kunnen betekenen!

Related Articles

Back to top button