interview-irma-2

Met ingang van 1 juli 2017 maakt Irma Schiffers geen deel meer uit van het bestuur van De Vrije Media. Irma gaat zich in  ‘Stichting DVM-TV’  (Dutch Vision Movement-TV), richten op internationale videoproducties. De nadruk ligt daarbij op human interest interviews. Irma gaat het accent plaatsen op mensen, die hun vaak ingrijpende ervaringen voor de camera willen delen met de kijker, zonder al te snel over te gaan tot een oordeel van de interviewer, daarbij zoekend naar de objectiviteit.

Irma Schiffers (1962) is geboren in Hilversum en heeft naast veel uiteenlopende opleidingen en jobs zeventien jaar bij de Hilversumse radio gewerkt -eerst KRO-radio, later werd dat AKN (AVRO-KRO-NCRV) en werkte ze voor het samenwerkingsverband voor Station 3 op Radio 3 in diverse functies van administratief tot productie. Ze volgde nadien onder andere een opleiding Maatschappelijk Werk aan de Hogeschool van Amsterdam, maar koos uiteindelijk voor een opleiding tot Jungiaans therapeut aan het Jungiaans Instituut, omdat het oeuvre van Carl G. Jung haar enorm aansprak. In 2002 studeerde ze daar af.

Ook ging ze in die tijd schrijven en ze maakte daarnaast zo’n 100 intuïtieve olieverf schilderijen. Het schrijven leidde in 2011 tot een onverwachte publicatie van het boek ‘Stoelendans bij de kapper’, een verzameling kritische -politieke- columns, gevolgd door de filosofische dichtbundel ‘Een oen is een gecastreerde ezel’.

tijger
Tijgerlandschap – Olieverf Irma Schiffers

In 2014 werd eveneens plotseling haar boek in Amerika uitgegeven met de titel ‘Musical chairs at the hairdressers’ en vanaf 2014 houdt ze een drukbezocht blog bij.  Vanaf deze maand (oktober) staat er in het blad Spiegelbeeld een artikel van de hand van Irma, om de maand afgewisseld met een artikel van Ad Broere.  In 2016 is ze samen met Ad Broere de mede-oprichter van Coöperatie De Vrije Media U.A.

Een van haar grootste interesses is erop uit trekken om nieuwsfeiten te achterhalen die aan de échte waarheid raken en mensen interviewen. Zo heeft ze in 2016 onder andere onderzoeksjournalist Ole Dammegård geïnterviewd voor de camera (zie dat boeiende interview hieronder) en dat heeft diepgaande en ontstellende onthullingen opgeleverd over de werkelijke duistere krachten achter de schermen die de wereld regeren. Er zullen nog veel van dit soort interviews volgen als het aan haar ligt en er staan er alvast een paar op het lijstje!


Dubbel-interview Ad en Irma

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.