Wonen

Inhuren van een loodgieter: waar moet je op letten?

Inhuren van een loodgieter: Op het internet en in de krant zijn tal van advertenties te vinden om een loodgieter in te huren. In deze wirwar is het lastig om er eentje uit te kiezen die betrouwbaar is en zijn werk ook nog eens goed doet. Er zijn verschillende criteria waar je op kunt letten als je op het punt staat om een loodgieter in te huren. Maar hoe weet je nou zeker dat je een echte loodgieter binnenhaalt?

Zichtbare kenmerken

Een echte loodgieter is vaak te herkennen aan zijn bedrijfsbus. Hier staat vaak de naam van het bedrijf op. Twijfel je of het wel een echte loodgieter is? Vraag dan naar zijn papieren of neem contact op met het bedrijf. Let ook op het Uneto-VNI keurmerk. Je wilt immers koste wat het kost voorkomen dat jij moet betalen, terwijl de loodgieter er met de pet naar heeft gegooid. Het beste is om een gecertificeerde loodgieter in te huren.

Druk in de weer

Als je een probleem in huis hebt, wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. In dat geval ga je waarschijnlijk op zoek naar een loodgieter. Stuit je op een loodgieter die behoorlijk druk is? Dat is vaak een goed teken. Een drukke loodgieter is vaak gewild om de prestaties die hij levert. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat hij geen tijd heeft voor jouw probleem. Een goede loodgieter maakt vaak tijd vrij voor een spoedklus bij vaste klanten. Zorg daarom dat je een vaste loodgieter hebt. Zo weet je voor de volgende keren ook dat je met een echte vakman te maken hebt.

Zoek naar ervaringen

Twijfel je of de loodgieter die je hebt gevonden wel betrouwbaar is? Ga dan eens op zoek op het internet. Als mensen goede of slechte ervaringen hebben met een loodgieter, is de kans groot dat zij dit via internet vermelden. Op deze manier willen zij anderen aan een goede loodgieter helpen of juist voorkomen dat zij ook de boot in gaan bij het kiezen van een professional.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button