Wonen

Hoe verzorg ik mijn topper het best?

Een topper draagt bij aan een goede nachtrust. Dan hebben we het niet over een persoon, maar over het matras. De topper is een dun matras van zo’n 5 tot 10 cm dik en wordt bovenop een normaal matras gelegd. Het topmatras ontlast het onderliggende matras, waardoor het langer mee gaat. Om ervoor te zorgen dat de topper ook voor lange tijd mee gaat, is het belangrijk om deze goed te verzorgen. Dat kan met een goed topper hoeslaken. Om je te helpen in jouw zoektocht naar een goed hoeslaken voor je topper, hebben we een paar punten beschreven waar je aan zou kunnen denken.

Materiaalkeuze topper hoeslakens

Om jouw topper zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk om een goed hoeslaken uit te zoeken. Bij toppers hoger dan 12 cm wordt geadviseerd om een normaal hoeslaken te kiezen. Alleen als je de topper en normale matras in één hoeslaken wilt, heb je een speciaal hoeslaken nodig. Om er zeker van te zijn dat het hoeslaken goed om de topper blijft zitten, is het belangrijk de juiste maat te kiezen en de voor- en nadelen van het materiaal te kennen. Zo ademt een katoenen hoeslaken goed, maar is het niet erg elastisch. Je moet er zeker van zijn dat je de juiste maat voor jouw matras kiest, anders kan het katoenen dekbed scheuren of losschieten.

Een hoeslaken gemaakt van velours bestaat voor 80% uit katoen en voor 20% uit polyamide, en is daardoor elastischer dan een katoenen hoeslaken. Daarnaast neemt het vocht goed op en heeft het een hoge ventilatie, waardoor opgenomen vocht ook weer snel wordt losgelaten. Verder is een hoeslaken van flanel is heel fijn geweven en voelt lekker zacht en warm. Ideaal voor tijdens de wintermaanden. Alle materialen hebben unieke eigenschappen. Het is aan jou waar jouw voorkeur naar uitgaat.

Split-topper hoeslakens

Dat het belangrijk is om een goed hoeslaken voor jouw topper aan te schaffen en welke materialen er zijn, is nu bekend. Minder bekend is dat er verschillende hoeslakens zijn. Stel je hebt een verstelbaar bed en jij en jouw partner hebben andere voorkeuren wanneer te willen slapen. Jouw partner wil bijvoorbeeld een boek lezen en rechtop zitten, maar jij wil het liefst zo snel mogelijk je ogen sluiten en gaan slapen. Een normaal hoeslaken maakt dat niet echt mogelijk. Alle uiteindes zullen aan elkaar gaan trekken. Met een split-topper hoeslaken is het daarentegen wel mogelijk. Dit hoeslaken heeft een split aan de bovenzijde. Zo kunnen de hoofdeindes los van elkaar bewegen, maar oogt wel als één geheel. Ideaal toch?

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button