Zakelijk

Handige relatiegeschenken voor een klein budget

Soms heb je het gevoel als ondernemer of marketeer dat tegenwoordig alles zich online afspeelt, dat klopt echter niet! Traditionele marketing zoals print, radio en tv zijn nog steeds zeer effectief. Ook het weggeven van relatiegeschenken met logo is een vorm van marketing die nog steeds heel goed wordt. Het vergoot de naamsbekendheid en kan zowel worden ingezet voor acquisitie als retentie doeleinden. Bovendien heb je niet direct een heel groot budget nodig. Er zijn genoeg kleinere relatiegeschenken, die budgetproof zijn en toch bijdragen aan de marketingdoelstellingen!

Tote bags

Sinds een paar jaar zijn ze opeens weer super hip: tote bags. Katoenen of linnen eenvoudige tasjes met twee grote lussen om ze over je shouder te dragen. Waar een handtas of rugzak heel persoonlijk is, wordt een tote bag met reclame erop al snel gebruikt. Makkelijk voor als je boodschappen gaat doen, naar de sportschool gaat of een weekendje weg. Bovendien heeft het een relatief groot oppervlakte waardoor er veel ruimte is om het logo erop te laten drukken!

Sleutelhangers

Een ander voorbeeld van een klein relatiegeschenk, is een sleutelhanger. Kijk eens naar je eigen bos sleutels, grote kans dat jouw sleutelhanger ook ooit een cadeautje was. Bovendien hebben de meeste mensen meerdere bossen sleutels, voor huis, auto, kantoor, ouders etc. Sleutelhangers bedrukken kan als vanaf minder dan één euro per sleutelhanger.

Stressballetjes

Misschien heb je ze al een tijdje niet meer voorbij zien komen, maar stressballetjes blijven leuk! Zeker als je werkt met zakelijke klanten, dan is het leuk om bij kennismaking een of meerdere stressballetjes mee te geven voor op kantoor. Stressballetjes worden vaak onbewust gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het bellen. Toch registreert het brein elke keer weer wat er op het balletje staat en dus wordt jouw logo en merk verankert in het brein.

Notitieboekje

Het notitieboekje is nog zo’n relatiegeschenk wat heel goed werkt als je zakelijke klanten hebt. Ondanks dat er heel veel met de computer gewerkt wordt, houden veel mensen ervan om toch ook nog aantekeningen op papier te maken. Notitieboekjes blijven hiervoor handig. Bovendien hoeft het niet alleen voor werk gebruikt te worden, het kan ook voor hobby’s zoals koken gebruikt worden. Een mooi notitieboekje subtiel voorzien van een logo ligt dan ook vaak in het zicht, waardoor er ook bij andere mensen awareness gecreëerd wordt voor jouw merk.

Related Articles

Back to top button