Food & Drinks

Frisdrank tijdens de catering?

Frisdrank is een alom bekende drank, die men bij allerlei aangelegenheden serveert. Denk hierbij maar aan een verjaardag of barbecue. Er zijn erg veel verschillende soorten frisdrank, dus voor ieder wat wils. Er is bijvoorbeeld cola, verkrijgbaar in allerlei vormen, sinas of cassis. Al deze dranken worden aangeboden door een cateraar. Maar wat is nou zo voordelig aan het kiezen voor frisdrank als drank voor op een feest? Dat leest u hieronder.

Niet goed voor de gezondheid?

Vaak is men van mening dat frisdrank erg slecht voor het lichaam is, omdat het veel suikers bevat. Het zou daardoor de kans op hartziekten vergroten, de tanden aantasten en een gewichtstoename teweeg brengen. Een glas frisdrank, bijvoorbeeld cola, bevat al 100 calorieën en de gemiddelde Nederlander drinkt zo’n 100 liter per jaar! Maar niet getreurd, frisdrank is niet altijd slecht voor de mens. Tegenwoordig bestaan er namelijk varianten op de bekende merken. Coca-cola en Fanta hebben een vorm ontwikkeld, waarbij er veel minder suiker en calorieën in zitten, de zogenaamde light-variant. Natuurlijk is het dan nog steeds geen gezonde drank, maar wel een stuk aantrekkelijker bij een cateraar  om te serveren voor de consument. Later zijn er zelfs dranken ontwikkeld waarbij er helemaal geen toegevoegde suikers zitten, alleen natuurlijke. Dit zorgt ervoor dat men steeds vaker een frisdrank neemt, in plaats van niets te bestellen. Erg gunstig voor de cateraar dus en zeker zo gezellig op een feest.

Catering en frisdrank

Zoals gezegd zijn er veel alternatieven voor het serveren van gezondere dranken. Dit is niet alleen van grote invloed op de fabrikant, ook de cateraar geniet hiervan. Omdat men bij een catering vaak al veel en ongezond eet, is het wel zo fijn dat ze niet ook nog een ongezonde drank krijgen. De cateraar beschikt daarom ook over de light en zero varianten, waardoor iedereen tevreden is. Want het is niet zo dat iedereen gecharmeerd is door een frisdrank zonder suikers, omdat ze het niet lekker vinden of juist er wakker van worden. En zo zijn ook de mensen die graag een beetje afvallen of letten op hun gewicht tevreden met een drank zonder toegevoegde calorieën.

Related Articles

Back to top button