Money

Eindelijk beginnen met Crypto? Wij geven tips!

De laatste jaren heeft waarschijnlijk iedereen er al eens van gehoord: crypto. Het is een financieel onderwerp dat flink in populariteit gegroeid is en wat tijdens menig verjaardagsfeest en bedrijfsborrel ter sprake komt. Ondanks dat het zo een populair onderwerp is, is nog niet iedereen actief op de cryptomarkt. Misschien vind je het zelf tijd worden om er nu ook eens in te duiken, maar weet je nog niet waar je moet beginnen. In dat geval geven we je in dit artikel alvast een aantal tips!

Leren, leren, leren

Als jij wilt beginnen met cryptocurrency dan is de eerste stap om je hier goed in te verdiepen zodat je de basis snapt. Je investeert namelijk wel echt geld met als doel om er meer geld van te maken. Gelukkig is het leren over cryptocurrency in tijden van het internet niet moeilijk. Je kunt heel veel informatie online vinden en ook nog heel veel gratis. Je kunt beginnen met het lezen van blog artikelen, maar ook op Youtube vind je heel veel uitleg filmpjes. Handig is om in je zoekopdracht specifieke termen zoals ‘beginner’ toe te voegen zodat je ook echt bij de basis begint.

Maak een strategie

Als je eenmaal de basistheorie rondom crypte begrijpt, is het handig om een strategie voor jezelf te maken. Hierbij beantwoord je vragen of je bijvoorbeeld wilt gaan traden om op kortetermijnwinst proberen te maken of dat je er voor de lange termijn in zit. In dat geval is zogenaamd Dollar Cost Average investeren interessant voor je. Ook kun je gaan bepalen in welke crypto’s je precies wilt investeren. Sommige crypto zoals Bitcoin zijn meer stabiel en waardevast. Dit betekent vaak minder risico maar ook minder grote winsten. Wil jij meer risico nemen, dan heb je ook een kans op grotere winsten. Maar dus ook de kans dat je veel geld kunt verliezen. Bepaal wat bij jou past en investeer nooit geld dat je niet kunt missen.

Kies een platform

Nu je genoeg kennis hebt en je strategie bepaald hebt, is het tijd om ook echt te beginnen. De volgende stap is dat je bepaalt via welk platform je crypto gaat kopen. Het aanbod is hierbij de laatste jaren enorm gestegen. Er zijn grote internationale spelers, maar ook lokale Nederlandse spelers. Bitvavo is hierbij een grote speler op de Nederlandse markt. Belangrijk is om de voor- en nadelen naast elkaar te zetten en reviews te lezen. Beantwoord voor jezelf vragen zoals Is Bitvavo betrouwbaar? of zijn er betere alternatieven? Maak een gedegen keuze waar je wilt gaan handelen.

Meer weten over crypto en personal finance? Kijk dan ook eens op het blog Succes met Geld.

Back to top button