Wonen

De voordelen van automatische verlichting

Het is een steeds vaker voorkomend fenomeen in huishoudens: de automatische verlichting. Op elke plek in huis, en zelfs buitenshuis, kun je gebruik maken van automatische verlichting. Deze verlichting werkt vaak met een sensor waardoor beweging gedetecteerd wordt. Loop jij bijvoorbeeld langs in de tuin? Dan ziet de sensor dat en gaat de buitenlamp aan. Ideaal als je ’s avonds laat thuiskomt van een avondje stappen. De voordelen van automatische verlichting lees je in deze blog!

De automatische buitenlamp

We benoemden de buitenlamp net al kort. Het is erg handig om een buitenlamp te hebben die automatisch aangaat. Niet alleen omdat je dan zelf in een verlichtte tuin thuiskomt. De sensor werkt namelijk op elke detecteerbare beweging. Komt er een ongewenste gast in je tuin? De automatische buitenlamp springt dan aan, waardoor de mogelijke inbreker in het volle licht staat. In veel gevallen zorgt dit ervoor dat de inbreker weggaat, omdat hij bang is om betrapt te worden.

Op afstand te besturen

Er zijn niet alleen automatische lampen die met een sensor werken. Je kunt je verlichting ook zo laten installeren dat jij het vanaf een afstand kunt bedienen. Ook dit werkt als inbraakpreventie. Veel huishoudens laten een lamp in de huiskamer aanstaan om het te doen lijken alsof ze thuis zijn. Dit kost erg veel stroom. Wanneer je je verlichting vanaf een afstand kunt bedienen, kun je de verlichting eens in de zoveel tijd aanzetten om het te doen lijken alsof er iemand thuis is. Dit voorkomt extra stroomverbruik en houdt inbrekers op afstand!

Automatische trapverlichting

Je kent het wel; iedereen in huis ligt al te slapen en jij wil ook in bed gaan liggen. De lampen in de gang staan uit en je wil niemand wakker maken. De trap is dan een donker obstakel die je moet overwinnen om in je kamer te komen. Automatische trapverlichting is dan een goede oplossing. De spotjes worden in de traptreden gemonteerd en gaan automatisch aan wanneer er iemand op de trap loopt. Zo maak jij niemand wakker door de verlichting aan te doen en kun je toch zien waar je loopt. Een verlichtte trap is niet alleen erg handig, het ziet er ook meteen erg sfeervol uit!

Related Articles

Back to top button