Wonen

De beste cv-ketel van 2022

Is jouw huis toe aan een nieuwe cv-ketel? Misschien ga je de woning volledig renoveren, of is je oude cv-ketel versleten. Dit kan komen door ouderdom, maar het kan ook komen door een defect vanwege achterstallig onderhoud cv ketel. Het is hoe dan ook goed om te kiezen voor een goede kwaliteit cv-ketel, waar je jaren plezier van zult hebben. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste cv-ketels van 2022.

Waar moet je rekening mee houden bij een nieuwe ketel?

Bij de keuze voor een nieuwe cv-ketel is het belangrijk om rekening te houden met verschillende zaken. Welke ketel levert het hoogste rendement op? Welk apparaat is het meest duurzaam en betrouwbaar? Uiteindelijk wil je natuurlijk dat jouw cv-ketel een lange tijd meegaat. Je kunt dit zelf een handje helpen door te zorgen voor regelmatig onderhoud van je cv-ketel. Je kunt dit het beste eens per twee jaar uit laten voeren door een expert. Op die manier weet je zeker dat jouw cv-ketel in optimale staat is.

Kijk goed naar de CW-waarde

Een ander punt om rekening mee te houden bij de keuze voor een nieuwe cv-ketel is de grootte van jouw woning. Daarnaast kunnen ook de isolatie en het aantal mensen in jouw huishouden meewegen in de uiteindelijke keuze. De CW-waarde is hierbij belangrijk. CW staat voor ‘comfort waarde’ en wordt uitgedrukt in een CW-label. Hoe meer waterkranen er in jouw huis aanwezig zijn, hoe hoger de CW-klasse van de cv-installatie moet zijn.

Deze cv-ketels kwamen het beste uit de test in 2022

  1. Intergas HRE 36/30 A CW5. Deze moderne cv-ketel is door de Consumentenbond verkozen tot beste cv-ketel. Met een 7,9 kwam deze HR-ketel als winnaar uit de test! Het apparaat heeft een hoog rendement met CW5 klasse en levert voldoende warm water voor een stortdouche of groot bad.
  2. Remeha Tzerra Ace 28c CW4. Deze ijzersterke cv-ketel is een condenserende gaswandketel met aluminium-silicium warmtewisselaar en een rendement van 110,4%. Je kunt deze cv-ketel aansluiten op maximaal 18 radiatoren, convectoren of op de vloerverwarming.
  3. Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5 CW5. Deze gaswandketel is heel makkelijk in gebruik en te installeren in elk soort woning. Dankzij de instelbare temperatuur kan deze cv-ketel zowel voor traditionele installaties als voor vloerverwarming worden gebruikt.

Vind jij het lastig om te bepalen welke cv-ketel de beste keuze is voor jouw woning? Laat je dan goed informeren door een expert. Op die manier weet je zeker dat je een goede keuze maakt en je zorgeloos kunt genieten van jouw woonplezier.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button