Wonen

Tips voor de Aziatische tuin

Als je je tuin opnieuw gaat inrichten, dan is het een goed idee om de tuin een bepaald thema te geven. Zo zijn Ibiza stijl en bohemian bekende stijlen. De Aziatische stijl is misschien minder bekend, maar dit neemt niet weg dat het een zeer geliefde stijl is voor de tuin. Zeker door de eenvoud en het makkelijker onderhoud, maar ook door de elegantie die een Aziatische tuin uitstraalt. Om de eenvoud en elegantie te bewaken, is het goed om te kiezen voor een vaste set kleren. Zwart en rood voeren de boventoon in deze Aziatische tuin. Laat je inspireren door de mysterieuze sferen uit het Verre Oosten en verander je tuin in een oase van rust en gezelligheid.We geven je tips en trucs!

Schutting en meubels

De stenen schutting is zwart geschilderd waardoor het decor direct de toon zet. Wil je iets extra’s? Kies dan voor een bamboe schutting. Naast de traditionele bamboe die geel/bruin is, is er ook zwarte bamboe verkrijgbaar! Gevlochten meubelen doen Aziatisch aan met hun donkergrijze kleur, hoekige vorm en ‘open structuur’ van het onderstel.

Kies de juiste planten en bodembedekking

Bamboe is een typische plant die wij kennen van de Aziatische tuinen. Het voordeel van bamboe is dat het een snelgroeier is en dat het een stevige plant is. Bovendien blijft deze het hele jaar door groen. Hierdoor is het een mooie basis voor in de tuin. Ook gras kan een mooi basis element in de tuin zijn. Als je graag een tuin hebt met weinig onderhoud, kies dan voor kunstgras. Als je de basis eenmaal bepaald hebt, dan kun je dit gaan aanvullen met andere Aziatische planten zoals de Abizia, de Jasmijn en de Magnolio.

Aziatische accessoires

Vergeet niet, zoals binnenshuis, te decoreren met accessoires om de sfeer te versterken. Denk aan rode sierkussens en -placemats, Boeddha beelden, een buitenposter, lantaarns en diverse bloeiende planten. Azië is hot, bereid je dus voor op de Asia Mania!

Rood en zwart

Door een rode geranium in een strakke zwarte pot te zetten krijgt deze een oosterse uitstraling en geef je de tuin een extra kleuraccent. Kies daarnaast niet voor één maar vijf vierkante potten in verschillende hoogtes.

Zet ze als verzameling bij elkaar, gevuld met hetzelfde soort gras. Deze moderne groendecoratie ‘vult’ het terras en geeft het een Aziatische sfeer.

Ook comfort is belangrijk: dankzij de gestoffeerde kussens biedt deze zithoek optimaal comfort. De luxe van een ‘buitenkamer’ is voor iedereen!

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button