Gezondheid

5 tips om 5 kilo af te vallen in 2 weken

Twee weken lijkt een korte periode, maar het is wel degelijk mogelijk om in deze korte tijd 5 kilo af te vallen zonder dieet. Zet je schrap, want dit zal een grote portie toewijding en motivatie van je vragen.

Tip 1: informeer jezelf en maak een planning

Eigenlijk ben je door dit artikel te lezen al helemaal op de juiste weg. 5 kilo afvallen in 2 weken zal je nooit lukken wanneer je geen concrete informatie voor je ogen hebt. Hou het eveneens niet bij één bron, maar raadpleeg verschillende websites, magazines, je vrienden en misschien zelfs een voedingsexpert.

Maak daarna je planning. Die planning mag heel gedetailleerd zijn. Schrijf voor elke maaltijd van elke dag van de aankomende twee weken op wat je gaat eten. Zorg ervoor dat je de juiste natuurlijke voedingsmiddelen eet. Laat je eetpatroon aankomende weken bestaan uit vlees, vis, ei, noten, groenten, fruit, olie, zaden en pitten. Ga naar de supermarkt en koop alle producten die je nodig hebt. Koop geen extra’s en zorg ervoor dat je enkel in huis hebt wat deel uitmaakt van je 5-kilo-in-2-weken eetpatroon.

Tip 2: motivatie en voorbereiding

Neem jezelf niet in de maling: 5 kilo afvallen in 2 weken kan moeilijk zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Motivatie is wellicht één van de belangrijkste elementen die je nodig zal hebben. Wanneer je niet de kracht hebt om door te zetten, zal je poging om de kilo’s te verliezen zonder twijfel falen.

Zorg er daarom voor dat je er helemaal voor kan gaan en dat je bijvoorbeeld geen stressvolle periode tegemoet gaat in de komende twee weken, want stress en slaaptekort maken afvallen heel wat moeilijker. Bereid je goed voor zodat je in topconditie aan de komende twee weken kan beginnen.

Tip 3: kies voor voedsel met een hoge voedingswaarde

Het is altijd belangrijk om voedsel te eten met een hoge voedingswaarde, maar vooral wanneer je wilt snel afvallen. Hiermee bedoelen we concreet dat je producten moet eten die snel en langdurig je honger stillen. Op die manier eet je vanzelf minder calorieën, wat ervoor zorgt dat je afvalt. Fruit, groenten en producten die rijk zijn aan eiwitten zijn de voornaamste van deze producten. Fruit en groenten zijn rijk aan vezels die je maag voor een hele tijd zullen vullen zonder dat ze veel calorieën bevatten.

Tip 4: kies voor natuurlijk voedsel in plaats van dieet en light producten

Het lijkt een vanzelfsprekende associatie: wanneer je op dieet gaat, moet je dieetproducten eten, maar niets is minder waar. Het is namelijk veel gezonder om simpelweg natuurlijke producten te eten in plaats van light producten.

Die zijn namelijk zo bewerkt dat ze nog maar heel weinig voedingsstoffen bevatten en je hormoonbalans negatief beïnvloeden. Een gevolg daarvan is dat je er simpelweg veel meer van moet eten om je verzadigd te voelen. Wil je niet de hele dag honger lijden, laat dan light producten links liggen.

Tip 5: kijk uit voor het jojo-effect

Twee weken is een korte tijd om 5 kilo te verliezen, maar de echte uitdaging begint eigenlijk pas na die twee weken. Je hoort die 5 kilo permanent te verliezen, want als je niet uitkijkt, komen ze er gewoon weer bij en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Probeer je gezonde eetgewoonten door te zetten zodat ze deel worden van je dagelijkse eetpatroon, ook na de twee weken. Dan zal je blijvend gewicht verliezen en daar gaat het uiteindelijk om. Wil je meer weten over hoe je kunt afvallen? Ook zorgverzekeringen steunen het krijgen van een gezond lichaamsgewicht. Je kunt daarvoor contact opnemen met je zorgverzekeraar zodat zij je kunnen vertellen of en welke mogelijkheden zij aanbieden op dit gebied.

Related Articles

Back to top button