Gezondheid

3 voedingsmiddelen die gezond lijken maar het niet zijn

Je denkt gezond te eten maar is dit wel echt zo? De voedingsmiddelenindustrie doet ons geloven dat we gezond bezig zijn maar toch is het tegenovergestelde vaak waar. Veel voedingsmiddelen hebben een gezond imago en zien er gezond uit maar bevatten transvetten, suikers en allerlei andere toevoegingen. Je lichaam kent ze niet en kan ze niet goed verwerken, vaak worden ze opgeslagen als vet. Vooral als je af wilt vallen is dit erg frustrerend, want het zijn vaak echte dikmakers.

In dit artikel lees je 3 voedingsmiddelen waarvan je dacht dat ze gezond waren maar die je beter niet kunt eten. Zeker niet als je af wilt vallen.

1. Groenteburgers

Klinkt gezond toch? Hoe meer groenten hoe beter. Dit lijkt perfect in je dieet te passen. Je zou niet snel denken dat daar iets mis mee is. Soms is dit ook niet het geval, maar vaak zit er maar weinig in het product dat echt gezond is. Tussen de groenten zit meestal veel kaas en sojaolie wat ervoor zorgt dat het product veel transvetten bevat. Die doen niets nuttigs voor je lichaam. Ze zorgen er juist voor dat je dik wordt.

Het is daarom verstandig om het etiket goed te lezen als je een groenteburger in de supermarkt koopt. Check de hoeveelheid groenten die erin zit goed en wees er zeker van dat er weinig verzadigde vetten in zitten. Vergeet ook niet de toegevoegde E- nummers te checken. Wil jij gezond afvallen? Vervang je groenteburger dan liever door een burger van grasgevoerd vlees. Ook vis en ei kun je goed eten als vleesvervanger. Als je helemaal vegetarisch bent eet dan wat vaker noten of peulvruchten.

2. Proteïne repen

Deze repen worden vaak in de markt gezet als dieetproduct. We zouden afvallen als we ze eten en natuurlijk zonder honger te hebben. Toch zitten deze repen vaak bomvol met suikers en transvetten. Ze zijn meestal niet beter om te eten dan bijvoorbeeld een mars. De toegevoegde proteïnen zijn bewerkt en van zeer slechte kwaliteit. Meestal afkomstig uit soja of melk. Deze helpen niet bij het afvallen en bieden zeker geen gezondheidsvoordelen.

Wil je een gezonde reep? Dan is het belangrijk dat je kijkt of er volwaardige ingrediënten in zitten die niet bewerkt zijn. Bijvoorbeeld haver, noten en gedroogd fruit. Deze bevatten de juiste vorm van eiwitten die het lichaam goed kan gebruiken. Let er wel op dat er geen suikers toegevoegd zijn

3. Producten waar antioxidanten en vitamines aan toegevoegd zijn

Hoe vaak zie je het niet op een product staan: “Bevat antioxidanten en extra vitamine C” ? Als je het eet of drinkt krijg je het gevoel dat je iets goeds doet voor je lichaam. Want we hebben allemaal wel eens gelezen dat antioxidanten je lichaam helpen te beschermen tegen vrije radicalen. Ook weten we wel dat we voldoende vitamines nodig hebben om gezond te blijven.

Maar wat niet op het product gezet wordt is dat de antioxidanten en de vitamines in deze producten meestal niet komen van echt fruit en groenten. Het zijn synthetische vitamines die gemaakt zijn door middel van een chemisch proces. Je lichaam kan deze niet goed opnemen en eigenlijk heb je er dus niets aan. Wees kritisch naar wat je eet en drinkt. Geef je lichaam wat het nodig heeft. Als je af wilt vallen kun je er het beste voor kiezen om zo natuurlijk mogelijk te eten volgens een koolhydraatarm dieet.

Related Articles

Back to top button