vliegtuigstrepen 2

Vliegtuigstrepen… aan/uit, aan/uit

(Bewerkt op 4 augustus 2017) Deze video werd op 2 augustus 2017 geplaatst op youtube. Op het filmpje is te zien dat er een streep ontstaat, die wordt onderbroken terwijl het vliegtuig doorvliegt en er verderop opnieuw een streep ontstaat. Een vreemd verschijnsel, dat vragen oproept.

Het heeft in elk geval niets te maken met het vliegen door verschillende luchtlagen en het vliegen op verschillende hoogtes, zoals het wel en niet optreden van strepen vaak wordt verklaard. Daarvoor is het patroon van onderbroken strepen te regelmatig:

 

Op Facebook ontstond een korte discussie naar aanleiding van dit filmpje met een piloot.

Piloot:  Echt waar? Alweer? Ze bestaan niet!!!!Het is een nieuwe soort motor dat ontwikkeld wordt. Hopelijk komt ie snel op de markt, want ook dit ding zou een steentje bijdragen aan minder vervuiling. Mooier zou zijn als er nu ontwikkelingen zouden zijn om op batterij gedreven grote motoren te ontwikkelen. En er bestaat nog steeds geen aan uit knopje in de cockpit voor chemtrails.
Antwoord DVM: Bekijk dit filmpje goed. Een nieuwe motor die wel en geen strepen maakt? Ongetwijfeld is het waar dat in verkeersvliegtuigen geen knop in de cockpit zit waarmee chemtrails worden bediend.

Het gaat erom dat mensen iets zien waarover ze niet of foutief worden geïnformeerd. Dat is een tekortkoming die niet bij de waarnemer ligt maar bij de veroorzaker van het waargenomene.

Antwoord DVM: Je geeft hier nu toch heel essentiële informatie, die als dit transparant gedeeld en bevraagd zou kunnen worden heel wat onrust zou wegnemen. Dat de reden de prijs van de brandstof en niet het milieu zou zijn is dan wel weer een puntje… Ook dat het proeven met een nieuwe motor op militaire jets zijn en niet op burger jets komt vreemd over. Waarom zou defensie investeren in een ontwikkeling die vooral voor de burgerluchtvaart van belang is?
Vragen… vragen… en voorlopig is dit de enige officiële verklaring waarmee we het moeten doen.

Vliegtuigstrepen zijn kunstmatige wolken, veroorzaakt door de uitstoot van waterdamp door vliegverkeer.

Vliegtuigstrepen ontstaan door uitlaatgassen van vliegtuigmotoren. Deze uitlaatgassen zorgen voor een toename van waterdamp en roetdeeltjes op de vliegroute. De waterdamp uit de vliegtuigmotoren bevriest in de hoge atmosfeer (rond tien kilometer hoogte) waar het meer dan veertig graden vriest. Deze ijskristallen vormen de voor ons zichtbare vliegtuigstrepen.

Hoewel vliegtuigen een aantal stoffen (zoals kooldioxide (CO2) en stikstofoxides) uitstoten door de verbranding van kerosine, heeft dit weinig effect op de luchtkwaliteit voor de mens. De lucht hoog in de atmosfeer mengt zich nauwelijks met de lucht op leefniveau. Modelberekeningen en metingen bevestigen dit. Zure regen is wel het gevolg van vliegverkeer. De stikstofoxides leveren een bijdrage aan de verzuring van de grond. Maar deze bijdrage is kleiner dan die van andere menselijke activiteiten, zoals autoverkeer en industrie.

Een ander woord voor vliegtuigstrepen is contrails. Dit is een samenvoeging van de Engelse woorden condensation (condensatie) en trails (sporen). De positie van de zon bepaalt de kleur van de vliegtuigstrepen. Bij laagstaande zon vlak voor zonsondergang kunnen ze een felgele of oranje kleur krijgen. Ook andere wolken kunnen een rol spelen bij de kleur van vliegtuigstrepen.

Ensie (KNMI)

Wat zou het een wereld van verschil uitmaken als er ook over dit onderwerp, waarvan uit het aantal hits blijkt hoezeer het leeft, via De Vrije Media objectief, feitelijk onderzoek zou kunnen worden gedaan, resulterend in een artikel of een documentaire, waarin informatie kan worden gegeven die niet van tafel kan worden geveegd als onzin en waarin vragen worden beantwoord in plaats van ontweken. Wij staan te trappelen, jij ook?
looking at clouds
5 augustus 2017
Dr. ir. Coen Vermeeren voegt aan de forumdiscussie het volgende toe:
Wat de piloot schrijft over een nieuwe vliegtuigmotor is onzin, maar dan ook volslagen onzin. Er zijn geen motoren die even aan en uitgaan en daar wordt ook geen ontwikkeling in gedaan.
Nog even los van het feit dat wat op het filmpje getoond wordt al minstens 20 jaar aan de gang is.
Denk even na: je zit in de auto, de chauffeur geeft even gas en zet dan de motor uit en dan weer aan en dan weer uit…. lekker ritje wordt dat. Denk je dat dat bij vliegtuigen anders is? De high bypass turbofan draait met 10-15.000 toeren… Denk je dat ie even stilgezet wordt of even stationair moet gaan draaien ? De kwaliteit van de motor is gegarandeerd goed als ie constant blijft draaien, dan is ie niet alleen efficiënt, maar ook zuinig en het geeft de minste slijtage..

Verdere -constructieve- bijdragen aan deze forumdiscussie zijn welkom op info@cooperatiedevrijemedia.nl

De Vrije Media, op zoek naar wat het werkelijk is -zoals ‘vliegtuigstrepen’-, voorbij aan meningen en standpunten.

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.