verleiders_nieuwsbericht

George van Houts, theatermaker en activist

George van Houts is vooral bekend als theatermaker. Samen met Tom de Ket heeft hij meerdere succesvolle theaterstukken geproduceerd. De acteursgroep ‘De Verleiders’ voerde in 2012 – 2014  ‘De casanova’s van de vastgoedfraude’ op, gevolgd door ‘De val van een super-man’ in 2013-2014. Door het derde zeer succesvolle theaterstuk ‘Door de bank genomen’ (vanaf 2014)  en het daarop volgende ‘Slikken en Stikken’ (vanaf 2016) is George van Houts naast theatermaker meer en meer activist geworden, wat zich onder meer uit in zijn bestuurslidmaatschap van Stichting Ons Geld en zijn deelname aan Burgerinitiatief Ons Geld, in het kader waarvan hij een toespraak voor de Tweede Kamer heeft gehouden.

Van Houts wil van het theater een plek maken waarin ‘gejankt, gediscussieerd, nagedacht en vooral ook gelachen kan worden’. Hij presenteert in 2017 in een eenmansvoorstelling zijn nieuwste theaterstuk ‘Kom Plot’, dat gaat over grote gebeurtenissen uit het verleden, waarbij alle verklaringen buiten de officiële het stempel ‘conspiracy’ kregen.  Zijn collega Verleiders doen niet mee; hij gaat deze ronde de uitdaging alleen aan. Dit betekent echter niet dat de Verleiders stoppen. Er zijn concrete plannen voor nieuwe producties, waarin de volledige cast weer gaat aantreden.

Ik sprak met George van Houts in het sfeervolle theater Klif 12 op Texel. In dit door Godert Walter namens DVM-TV opgenomen gesprek ging het over veel meer dan een opsomming van de gebeurtenissen uit zijn loopbaan. Hij laat zich zien als een onderzoeker die over grenzen durft heen te gaan. Hij maakt in het interview duidelijk wat hem daarin drijft en ook hoe zorgvuldig hij daarbij te werk gaat, omdat het delen met zoveel mogelijk mensen van informatie over wat er bijvoorbeeld werkelijk op 9/11 gebeurde, voor hem veel meer betekenis heeft dan het ‘preken voor eigen parochie’.

Ad Broere

Spreekt het werk van DVM-TV je aan? Maak dan meer mogelijk door te doneren! Je kunt dat doen via de donatieknop in de rechterkolom.

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.