trump-flynn-front

Trump en de “POTUS” protocollen

Bijdrage: opinie van redacteur Godert Walter

Trump-2Het ene schandaal is nog niet in de vergetelheid geraakt of het volgende schandaal dient zich al aan voor POTUS (President Of The United States). Een van de belangrijkste mensen naast Trump, mr. Flynn, heeft gisteren zijn biezen moeten pakken en zal naar alle waarschijnlijkheid juridisch worden vervolgd, wegens landverraad en meineed. Niet geheel volgens protocol.

Een volgende adviseur van de President, mrs. Conway, zal waarschijnlijk ook haar biezen moeten pakken. Zij heeft openlijk op televisie reclame gemaakt voor de kledinglijn van de ‘first daughter’. Niet geheel volgens protocol.

Daar komt het amateuristische optreden van Trump nog bij tijdens de eerste internationale crisis waar hij mee werd geconfronteerd: de raket lancering door Noord Korea. Trump zat te midden van een -200.000 dollar betalend- publiek te dineren met de Japanse premier, toen het bericht over de lancering binnenkwam. Het daarop volgende crisis-beraad heeft plaatsgevonden onder het toeziend oog van het publiek. Met talloze camera’s, in de vorm van telefoons. Dit alles niet geheel volgens protocol.

Daar komt nog eens bij dat de man met het nucleaire koffertje, de man die absoluut anoniem dient te blijven, uitgebreid is gefotografeerd door iemand uit hetzelfde betalende publiek. Uiteraard is deze foto via Twitter in no time de wereld over gegaan, met naam en functie van de grote onbekende, de man met het koffertje. Wederom niet geheel volgens protocol.

En nu blijkt er tijdens de verkiezingscampagne uitgebreid contact te zijn geweest tussen het team Trump en het team Poetin. Ook dat is niet geheel volgens protocol.

Wat is de agenda van Trump? Is hij van plan om met rugdekking van Poetin de gevestigde orde onderuit te halen? Dan kan hij maar beter tempo maken. De opstart van een impeachmentprocedure kan niet lang meer op zich laten wachten. Hij hoopte de geschiedenis in te gaan als veruit ‘The best President of the United States of America” ooit, maar als hij en zijn team doorgaan op de ingeslagen weg, dan wordt hij de kortst zittende POTUS in de geschiedenis van de USA.

 

© Godert Walter

Godert Walter is eindredacteur bij De Vrije Media en is als ervaren en professioneel cameraman en editor verantwoordelijk voor video en audio bij De Vrije Media. Daarnaast heeft Godert –vanzelfsprekend als eindredacteur bij DVM- een kritische kijk op het nieuws en zet hij door middel van geschreven artikelen ook anderen graag een kritische bril op…

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.