kindermisbruik

Californië komt in actie tegen kindermisbruik

red./Ad Broere/DVM

Over de hele wereld is sprake van seksueel misbruik en marteling van kinderen. In de V.S. is men in Californië schijnbaar het stadium van ‘is het wel zo?’ voorbij en wordt er actie gevoerd. Vooralsnog met relatief bescheiden resultaat.

‘Kindermisbruik en seksuele exploitatie worden aangepakt in Californië.’
De operatie ‘Reclaim and Rebuild’, die in Californië werd uitgevoerd, is gericht op het redden van slachtoffers van seksuele slavernij en mensenhandel, op het bieden van hulp aan slachtoffers, het identificeren en arresteren van hun beulen, het gerechtelijk vervolgen en het weghalen van de vraag naar kwetsbare slachtoffers door hun klanten aan te pakken. Politie eenheden en andere taakgroepen die zich hierop richten, verenigen zich met een duidelijke boodschap voor heel Californië: ‘Mensenhandel en misbruik worden niet getolereerd in onze staat.’ De drie dagen durende actie werd uitgevoerd tussen 26 en 28 januari 2017.

In voorbereiding op de actie vond een operationele planningsbijeenkomst plaats in Los Angeles. De actie werd zowel op straat als via internet uitgevoerd. Aan de slachtoffers werd directe hulp geboden.

De operatie was succesvol, 28 commercieel seksueel geëxploiteerde kinderen en 27 volwassen slachtoffers warden bevrijd, 142 mannen werden gearresteerd en beschuldigd van misbruik en 36 mannen voor pooierij. In totaal werden er 474 arrestaties verricht.
Sheriff McDonell richtte zich rechtstreeks tot de slachtoffers: “Jullie leven is waardevol. We zullen ons volledig inzetten om jullie te helpen je leven weer te herstellen. Het is onze taak om kinderen te beschermen – alle kinderen – en in het bijzonder zij die een prooi zijn van volwassenen die hen misbruiken. We staan seksuele exploitatie van kinderen niet toe, door niemand.”

De actie in Californië legt het topje van de ijsberg bloot. Overal, in de hele wereld is er sprake van seksueel misbruik en mishandeling van kinderen en kwetsbare volwassenen. Alleen in Nederland schijnbaar niet…

Luister naar het huiveringwekkende verhaal van Anneke Lucas een van origine Belgische vrouw, die naar de Verenigde Staten is verhuisd. Het wordt dan ook duidelijk wat hen die zich in deze beerput hebben verdiept allang weten. Het misbruik vindt tot in de ‘hoogste’ regionen van de samenleving plaats en wordt uitgevoerd door hen die de macht hebben om alles tot op heden in de doofpot te stoppen.

 

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.