puppet-news

Waarom de mainstreammedia allemaal -vrijwel- hetzelfde verhaal vertellen

red./Ad Broere/Ivo Valkenburg/DVM

Wie Trump ook is en welke agenda hij als president ook gaat uitvoeren, de ‘his masters voice’ media zijn niet van plan hem het voordeel van de twijfel te geven. Kranten zoals de Washington Post, New York Times en de grote nieuwszenders hebben de aanval ingezet.

watson
Tweet Paul Joseph Watson ‏@PrisonPlanet: So did we establish that  the media used images that were taken way before Trump’s inauguration?

 

 

 

Geld is het onderdrukkingsmiddel van de mensheid bij uitstek. Geld en macht zijn synoniem, daarom zijn de ultrarijken de werkelijk machtigen. Zij sturen van achter de schermen de onderdrukking van de mensheid. Een van de belangrijkste sturingsmiddelen zijn de media. Dat wat de ultrarijken willen, wordt gecommuniceerd via de media. Het is bijvoorbeeld een publiek geheim dat de Rothschilds via hun vazal Thomson eigenaar zijn van Thomson-Reuters, de nieuws-soepfabriek die de wereld de dagelijkse onverteerbare kost opdient.

 

Hoewel de journalisten van de mainstreammedia in het algemeen keurig in de pas lopen, zijn er echter de mooie uitzonderingen. Ivo Valkenburg schreef het volgende bericht aan de redactie van DVM: “Als mensen vanuit het vak zelf eerlijk en oprecht hun bezorgdheid over de kwaliteit delen en bespreken, dan ervaar ik dat altijd als waardevol. Wat mij betreft legt Gunilla von Hall , journalist bij het Svenska Dagbladet in minder dan 1,5 minuut de werkwijze van de reguliere media bloot: BBC, CNN, Reuters, AP, de grote nieuwsdistributeurs ‘set the agenda’.”

Gunilla von Hall legt de vinger feilloos op de zere plek.  Ivo Valkenburg maakt deze samenvatting:

‘Tijdens een paneldiscussie bij de VN in Genève in augustus 2012, deelde de journaliste Gunilla von Hall, buitenland correspondent voor de Zweedse krant Svenska Dagbladet, kernachtig haar bezorgdheid over de kwaliteit van journalistiek. In een op 22 januari 2017 op You Tube verschenen filmpje van 1 minuut en 36 seconden spreekt Gunilla von Hall over de journalistiek van het ‘Parachutespringen’.

‘We springen met z’n allen op een situatie en schrijven erover. We hebben minder geld, minder correspondenten en enkelen van ons gaan overal naartoe om over de grote conflicten te schrijven. We zijn parachutespringers en volgen daarbij de grote media, zoals BBC, CNN, Reuters, AP, de grote nieuwsdistributeurs. Zij bepalen de agenda. De redacteurs kijken wat Reuters denkt, en stellen dan voor om ook hierover verslag te doen. We bevestigen doorlopend elkaars verhalen, in plaats van even stilstaan en reflecteren of er nog invalshoeken missen.’

Volgens Gunilla von Hall is de verslaglegging door mainstream media ‘voorspelbaar’. ‘We blijven doorgaan zonder zelf goed na te denken. Aan de andere kant  zijn we als correspondenten sterk beperkt in onze financiële middelen en doen we het zo goed als we kunnen’.’

Beter en duidelijker dan dat Gunilla von Hall het doet, kan de noodzaak van De Vrije Media als sterk en onafhankelijk nieuwsplatform niet worden onderstreept.

 

Ad Broere, hoofdredacteur De Vrije Media

 

Ik wil bijdragen aan de opbouw van een professioneel journalistiek netwerk en word lid van De Vrije Media

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.