algra-6

Wat we kunnen doen om gezond te blijven in 2017 (en daarna)

algra-1red./Harriet Algra/DVM

Het is overduidelijk dat we voor het behoud van onze gezondheid een nieuwe richting in moeten slaan. In plaats van gezonder, worden we steeds zwakker en zieker. De verandering zal niet van binnenuit komen, omdat de belanghebbende partijen hun machtige, door geld ingegeven posities zullen weigeren op te geven.

De twee grootste bedreigingen voor de gezondheid zijn in Nederland momenteel schimmels (waaronder candida albicans) en de gevolgen van straling, waardoor het lichaam verzuurt, verzwakt en het steeds vatbaarder wordt voor allerlei ziektebeelden, zoals bijvoorbeeld de ziekte van Lyme en kanker. De ziekte van Lyme wordt door de reguliere medische wereld volledig genegeerd. Men krijgt antibiotica voorgeschreven waardoor de klachten alleen maar zullen gaan toenemen. De oorzaak ervan moet worden aangepakt om de kwaal werkelijk te kunnen bestrijden.

Er zal een geheel andere koers moeten worden ingezet. Terugkeer naar de Oosterse geneeswijze , die preventief wordt ingezet om te voorkomen dat er een ziekte kan ontstaan, is een belangrijk onderdeel daarvan. Sinds 2000 werk ik met het B.E.S.T. systeem.  Dit systeem is bij de NASA  in gebruik om mensen die in de ruimte verblijven op afstand energetisch in balans te kunnen houden. Dr. Heinrich Voll was de grondlegger van deze methode, die ook wel de Oosterse geneeswijze wordt genoemd, maar dan verpakt in een technologisch Westers jasje. Het zorgt ervoor dat het helende vermogen van het lichaam zelf met behulp van haaranalyse weer optimaal wordt. Hierdoor pak je de oorzaak aan, in plaats van het symptoom.

algra-5In China worden de artsen betaald om hun cliënten gezond te houden. Zodra iemand ziek wordt, is de behandeling gratis want dan heeft de arts in een eerder stadium iets over het hoofd gezien. De Chinezen worden jaarlijks preventief getest en wanneer nodig gecorrigeerd. Dit staat haaks op de Westerse geneeswijze, waarin een arts pas in actie komt als de klachten een zodanige vorm hebben aangenomen dat er een ziekte uit is ontstaan. De ziekte wordt dan bestreden met medicijnen die door bijwerkingen nog veel meer klachten doet ontstaan.  Het gaat er bij de westerse farmaceutische industrie primair om dat er veel geld aan de medicijnen valt te verdienen.

Ik heb kanker gehad en ben daarvoor geen moment regulier behandeld. In die periode van mijn leven kwam ik in contact met artsen die ook zelf kanker hadden gehad en daardoor heel anders tegen deze ziekte aankijken dan artsen die onder invloed staan van de farmaceutische industrie. Hun advies was keer op keer: “Zorg dat je afweersysteem sterk blijft. Dat is je belangrijkste bescherming in dit gehele proces”.

Kanker ontstaat doordat je lever verzadigd raakt en het lichaam niet langer op een normale manier van zijn gifstoffen af kan komen. In de lever worden, grof ingedeeld, twee soorten gif opgeslagen. Enerzijds zijn er fysieke gifstoffen, afkomstig uit voedsel dat zijn oorspronkelijke voedingskwaliteit kwijt is geraakt door onder andere genetische manipulatie, smaakversterkers, aspartaam, geraffineerde suikers, medicijnen en luchtvervuiling. Anderzijds door negatieve stress die wordt opgeslagen in de lever. Denk in dit verband aan de uitdrukking: “Wat heb je op je lever”. Als de lever niet langer naar behoren functioneert, dan raakt het bloed vervuild. Het lichaam gaat dan uit zelfbescherming een tumor creëren omdat de stofwisseling binnen in een tumor vele malen sneller is dan in het lichaam zelf. Hierdoor worden die gifstoffen verbrand en wordt het lichaam weer schoon.

De aanpak die de Westerse geneeswijze volgt met betrekking tot kanker is desastreus. De tumor wordt operatief verwijderd, het lichaam wordt door de chemo vervolgens nog veel ernstiger vergiftigd en gezonde cellen worden door bestraling vernietigd. Dit heeft tot gevolg dat het lichaam nog veel meer tumoren gaat inzetten in een ultieme poging om te kunnen overleven. Zodra ook deze tumoren worden aangepakt is het heel snel einde verhaal. Als je een andere route kiest dan die van de in het westen gebruikelijke aanpak, dan wordt er alles uit te kast getrokken om je door angstpraatjes alsnog over te halen om de reguliere behandelmethode te volgen. Iedereen die de farmaceutische industrie in de weg zit wordt belachelijk gemaakt, of in het ergste geval, uit de weg geruimd.

Candida Albicans en andere schimmels

Ik krijg vaak de vraag van mensen hoe het toch komt dat ze zoveel schimmels hebben. Ze eten volledig biologisch, dus gezond toch zou je zeggen. Dat klopt, maar de bodem in Nederland is volledig uitgeput en bevat niet langer de voor ons essentiële grondstoffen. Daarnaast is alles verplicht gepasteuriseerd en/of bestraald waardoor alle bacteriën die we juist nodig hebben voor een gezonde stofwisseling niet langer in de voeding zitten. Iedereen die niet dagelijks probiotica slikt of eigen gemaakte yoghurt eet, heeft tegenwoordig schimmels.

algra-2

Hoe ontstaan die schimmels? Candida is een gist dat iedereen in zijn lichaam meedraagt. Het wordt in toom gehouden door lichaamsvriendelijke bacteriën zoals acidophilus die candida gebruiken als voedsel. Verder ontstaan er allerlei gisten in de bereidingsprocessen van voeding. Als deze gisten niet worden opgegeten omdat je niet of veel te weinig bacteriën in je darmflora hebt zitten, dan hebben ze de vervelende eigenschap dat de gisten gaan groeien, waarna in schimmels veranderen. Deze schimmels hebben weer dezelfde eigenschappen als alle andere schimmels, zoals bijvoorbeeld zwemmerseczeem. Deze omzetting van gist in schimmels gebeurt, als de balans in de darmen verstoord is, doordat vriendelijke bacteriën vernietigd worden.  Deze disbalans kan worden veroorzaakt door:

algra-4

 • Veelvuldig gebruik van geraffineerde koolhydraten, fast-food en kant-klaarproducten.
 • Anticonceptiepil
 • Antibiotica
 • Chemotherapie en bestraling
 • Cortisonpreparaten, prednison
 • Fluor
 • Langdurige blootstelling aan negatieve stress, straling Wifi en mobiele telefoons
 • Drugs, alcohol
 • Langdurige blootstelling aan in- en uitwendige gifstoffen in E-nummers, alcohol, kwik, lood, penicilline in melkproducten enz.

algra-3

Schimmels creëren een plantachtige structuur in de darmen, compleet met wortels. Deze wortels kunnen door de beschermende slijmlaag van de darmen heen breken. Dit maakt het mogelijk voor de schimmels om in andere delen van het lichaam te komen zoals in de neus- en voorhoofdsholtes, keel, geslachtsorganen, de longen en huid om er een paar te noemen.  Ze vestigen zich in alle zwakke plekken van het lichaam. Dit is de reden dat twee mensen met precies dezelfde schimmels compleet verschillende klachten kunnen hebben. Vitaminen en mineralen worden steeds minder goed opgenomen door het lichaam waardoor er op termijn een voedingstekort ontstaat, terwijl men normaal en verantwoord denkt te eten. Vitamine B, de belangrijkste vitamine voor ons zenuwstelsel, wordt bijvoorbeeld door de schimmels gebruikt om zich te kunnen versterken. Zolang er schimmels in je lichaam zijn moet vitamine B daarom worden vermeden.

Candida en andere schimmels produceren meer dan honderd symptomen. Deze kunnen een zodanig verwarrend beeld geven dat het moeilijk is om een juiste diagnose te stellen, als er niet uitgebreid is getest. De symptomen van candida verergeren vaak door het eten van geraffineerde koolhydraten, gist, schimmelkazen, bepaalde fruitsoorten, alle koolsoorten, zoete groenten en alcohol. Verder kan het weer ook invloed hebben, vooral als het warm, benauwd en vochtig is. Ondanks dat er steeds meer medische rapporten verschijnen over candida, weigeren jammer genoeg nog heel veel artsen het gevaar ervan serieus te nemen. Hierdoor stijgt het aantal mensen met candida schrikbarend.

Om van schimmels af te komen zijn vier stappen tegelijkertijd nodig, anders is het dweilen met de kraan open.

 • Het afweersysteem moet weer sterk gemaakt worden.
 • Het lichaam moet worden ontgift.
 • De darmflora moet weer in balans worden gebracht met behulp van probiotica zoals bijvoorbeeld Ortiflor, Hylak, biodophilus of acidophilus. (Neem 3 verschillende soorten en wissel deze dagelijks af om een zo breed mogelijk spectrum aan darmflora op te bouwen.)
 • Door middel van een uitgebreide voedingstest moet worden uitgezocht welke voedingsmiddelen de aanwezige schimmels gebruiken om zich in leven te houden. Iedere schimmelsoort heeft namelijk zijn eigen, unieke voedingspatroon. Het candida dieet heeft vaak een averechtse werking omdat ervan wordt uitgegaan dat iedere schimmel zich met dezelfde voedingstoffen voedt. Mensen gaan daardoor juist voeding mijden die door de bij hen aanwezige schimmels helemaal niet worden gebruikt, waardoor ze langzamerhand ondervoed raken. Of ze voeden zich met voedingsstoffen die zijn toegestaan in het candidadieet en die uitgerekend wel door de schimmels worden genuttigd, waardoor de klachten blijven bestaan. De voedingsstoffen die door de schimmels worden gebruikt moeten gedurende 8 weken worden gemeden. De schimmel wordt hierdoor uitgehongerd en geneutraliseerd.

De signalen van een zich verspreidende schimmel zijn:

 1. Maag/darmklachten, opgeblazen gevoel, constipatie, brandende stoelgang, winderigheid en buikkrampen, jeukend rectum zijn de eerste tekenen. De schimmel krijgt nu kans ‘over te springen’ naar andere delen van het lichaam. Omdat de geslachtsorganen vlak bij de anus liggen, is dit een van de plekken waar candida infecties en jeuk kan veroorzaken. De urinewegen kunnen eveneens geïnfecteerd raken.
 2. In het tweede stadium breekt candida door de beschermende slijmlaag van de darmen heen en komt in het bloed terecht. Het verspreidt zich nu door het hele lichaam en groeit uit tot een ware plaag die vele symptomen kan veroorzaken.
 3. Moe, weinig energie, snelle geïrriteerdheid, concentratieproblemen, geheugenverlies enz.
 4. Toenemende voedselallergieën en/of intoleranties.
 5. Het laatste stadium van dit proces komt tot uiting in depressie, argwaan, agressiviteit en soms zelf suïcidaal gedrag.

 Candida en dysbiosis symptomen

(Het gemiddelde candida slachtoffer heeft last van meerdere symptomen)

 • Intolerantie voor parfum, deodorant, sigarettenrook enz.
 • Klachten die toenemen in vochtige, benauwde en schimmelachtige ruimtes
 • Zwemmerseczeem, jeuk in lies, schimmelinfecties op huid of nagels
 • Drang naar suiker, brood of alcohol
 • Ontstekingen op geslachtsdelen
 • Diarree
 • Constipatie
 • Maag/darmklachten en/of opgeblazen gevoel
 • Winderigheid
 • Rectale jeuk of uitslag
 • Buikkrampen
 • Luieruitslag
 • Vaginale jeuk en/of steeds terugkerende infecties
 • Blaas en/of nierbekkenontstekingen
 • Voorhoofdholte ontstekingen
 • Gewrichtspijnen en of zwellingen
 • Acne
 • Uitslag
 • Jeukende huid
 • Brandende urine
 • Hoest
 • Hoofdpijn en/of migraine
 • Haaruitval
 • Pijnlijke geslachtsgemeenschap

 

 • Eczeem
 • Hooikoorts
 • Psoriasis
 • Verminderde seksuele behoefte
 • Impotentie
 • Moeheid
 • Het gevoel totaal gevloerd te zijn
 • Geheugenverlies
 • Concentratieproblemen
 • Spierklachten
 • Koortsachtige symptomen
 • Vlekken zien
 • P.M.S.
 • Menstruatieproblemen
 • Humeurschommelingen
 • Brandend maagzuur
 • Hypoglykemie
 • Depressies
 • Zweverig gevoel hebben
 • Slecht ruikende adem
 • Droge mond
 • Oorpijn /ontstekingen
 • Blaasjes in mond
 • Aambeien
 • Astmatische symptomen
 • Constante druppende neus
 • Pijnlijke en/of gespannen gevoel in borststreek
 • Suïcidale neigingen

 

Stralingsparasieten

De stralingsparasieten Blastocystis Hominis, Dientamoebe Fragilis en de Gardia Lamblia worden steeds vaker gecombineerd aangetroffen in het lichaam en veroorzaken veel klachten, zoals continu moe zijn, maag- en darmklachten etc. Een van de belangrijkste oorzaken waardoor deze stralingsparasieten het lichaam kunnen binnendringen, is de aanwezigheid van mobiele telefoons, Smartphone en draadloos internet in de slaapkamer gedurende je slaap. Normaal gesproken wordt je ’s nachts in je slaap opnieuw opgeladen. De straling van Wifi, een Smartphone of I-pad in je slaapkamer verhindert dit en houdt je uit de droomstaat. Dit is een zeer belangrijke fase in de slaap, waarin je lichaam tot diepe ontspanning kan komen en waardoor je afweersysteem intact blijft. Word je niet langer opgeladen, dan gaan er op een gegeven moment scheuren in je energieveld ontstaan waardoor deze parasieten binnen kunnen dringen. Vervolgens gaan ze letterlijk op jouw energie parasiteren, waardoor jij steeds minder energie gaat overhouden. Je afweersysteem zal het vervolgens laten afweten, je lichaam gaat verzuren en je wordt vatbaar voor allerlei ziekten waar je niet op zit te wachten. Om de schade zo veel mogelijk te beperken is het belangrijk voor het slapen gaan de Wifi volledig uit te schakelen en je mobiele telefoon buiten de slaapkamer te houden en dus ook niet als wekker te gebruiken. Zelfs een telefoon die uitstaat geeft nog steeds straling af.

Preventieve geneeskunde

Het is belangrijk dat mensen de verantwoordelijkheid over hun eigen gezondheid weer terug gaan nemen en stappen gaan zetten die ervoor gaan zorgen dat het lichaam zo gezond mogelijk blijft door enerzijds gezonde voeding te eten en anderzijds door regelmatig te ontgiften.

Het is naar mijn mening belangrijk dat we binnen in de geneeskunde een platvorm gaan oprichten om deze manier van zorg geheel parallel aan de reguliere op te gaan zetten om mensen te helpen gezond te blijven. Voel je ervoor om hieraan mee te doen? Neem dan contact met mij op.

 

Harriet Algra

 

 

 

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.