david-icke-interview

Het complete interview met David Icke

engelse-vlag(c) Stichting Dutch Vision Movement (DVM-TV)

Onlangs kondigden we met deze korte trailer het hele interview aan dat we hielden met David Icke, in november in Amsterdam.  Zijn boek ‘Phantom Self’ wekte nieuwsgierigheid op, vooral hoe zich dat verhoudt tot o.a. de Jungiaanse psychologie (onze schaduw, onze persona, het masker dat we dragen) in het alledaagse leven. Phantom Self zou je kunnen omschrijven als een identiteit die wordt opgebouwd vanaf de geboorte onder invloed van de eerste jaren, de opvoeding, school, werk, instituten en overheid. Maar wie zijn we nu eigenlijk zèlf, met onze unieke bron van creativiteit en hoe kun je daarbij komen, of je daar bewust van worden.

Hoe kunnen we ‘onze schaduwdelen’ zelfstandig ontdekken en integreren in ons werkelijke ‘zelf’ (het individuatieproces).  Met andere woorden, hoe breken we uit het systeem waarin we vooral van jongs af aan moeten aanleren hoe de dingen in elkaar zitten, omdat anderen (vooral wetenschappers die hetzelfde educatieve “paplepel-pad” hebben gelopen) bepalen wat wel en wat niet maatschappelijk aanvaard danwel juist of onjuist is.

Hoe gaat David zelf in zijn dagelijks leven om met ‘zijn Phantom self’ en hoe transformeert hij dat in zijn dagelijks leven?

Synchroniciteit is ‘betekenisvol toeval’, ofwel zogenaamde toevallige boodschappen die je alleen kunt begrijpen voor jezelf en die je op een ander pad of idee kunnen brengen. Hoe kun je open staan voor die boodschappen als je je (nog) niet bewust bent van je eigen bron aan individuele creativiteit, die vaak is onderdrukt door ons jachtige bestaan en door overleving; is dat niet bijna een ‘mission impossible?’

David Icke gaf antwoord op deze vragen tijdens ons interview (33’00”)

Leden kunnen rechts boven in inloggen om de video te bekijken. Dan verschijnt er in het videoscherm ‘watch now’.

Niet-leden kunnen doorklikken rechtsboven in het videoscherm en voor 1 euro de video bekijken. Er is zowel een Engelse als een Nederlandse versie beschikbaar (met ondertiteling)

Interview met David Icke van de Coöperatie De Vrije Media u.a. op Vimeo.
Indien u lid bent, klik hier om in te loggen.

© Irma Schiffers / De Vrije Media

 

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.