terror

Washington trekt de wereld mee in een kernoorlog

Column geschreven door Dr. Paul Craig Roberts

Wat roept de Amerikaanse presidentscampagne op in de wereld? De politieke campagnes in de VS worden voortdurend onwerkelijker en hebben steeds minder te maken met de zaken waarmee de kiezers bezig zijn. Deze campagne slaat echter alle voorgaande en is volkomen absurd.

De uitholling van de werkgelegenheid in de VS door de Amerikaanse multinationals en de deregulering van het financiële stelsel hebben geresulteerd in een complete economische ramp. Je zou toch denken dat dit een hoofdthema zou zijn in de presidentiële campagne.

De neoconservatieve ideologie van Amerikaanse wereldhegemonie drijft de VS en zijn vazallen in een direct conflict met Rusland en China. Het risico dat er een kernoorlog uitbreekt is groter dan ooit tevoren in de geschiedenis. Je zou toch denken dat dit een hoofdthema zou zijn in de presidentiële campagne.

Integendeel, de vraag of Trump wel of niet de belastingwet heeft overtreden en zijn niet-vijandige houding naar president Poetin zijn thema’s waarover gedebatteerd wordt.

Je zou toch denken dat een belangrijk onderwerp de extreem vijandige houding van Hillary Clinton naar Poetin (‘de nieuwe Hitler) zou zijn, omdat deze houding de belofte van een conflict met een kernmogendheid inhoudt.

Pat Buchanan wees erop dat Hillary en Bill gedurende hun Arkansas periode een vrijwel even grote verliescompensatie in hun belastingaangiftes verwerkten als Trump deed en – heel klein- dat ze zelfs belastingaftrek opvoerde voor het doneren van gedragen kleding, inclusief 2 dollar voor een van Bill’s onderbroeken.

De running mate van Hillary Clinton is dermate onbenullig dat hij denkt dat Poetin niet democratisch is gekozen en maar een ongekozen dictator is. Ook denkt hij kennelijk dat Poetin geen enkele steun bij de Russische bevolking heeft.

Hillary heeft een lange lijst van schandalen van Whitewater en Vince Foster tot Benghazi (Libië) en grove overtreding van de nationale veiligheidsprotocollen. Ze is gekocht en wordt volledig gestuurd door de Wall Street oligarchen, de megabanken, het militair industrieel complex en door buitenlandse beleggers. Bewijs hiervoor is het $120 miljoen persoonlijke vermogen van de Clintons en de $ 1,6 miljard in hun Stichting. Goldman Sachs betaalde Hillary geen $675.000 voor drie 20 minuten speeches vanwege de wijsheden die zij erin overdroeg. (red: Lees ook het artikel dat Wanttoknow over dit onderwerp plaatste. )

Wat we weten over Trump is dat de oligarchen hem niet zien zitten end at ze opdracht hebben gegeven aan het Ministerie van Propaganda, lees de VS media, om hem te vernietigen. (red: Dit lijkt te lukken nu ze de Achilleshiel van Trump hebben geraakt met beschuldigingen die slecht vallen bij het sexhypocriete kerkelijke Amerika.)

Hillary is duidelijk de kandidaat van de 1% en Trump is in werkelijkheid de kandidaat van de 99%. Helaas is minstens de helft van de 99% te onintelligent om dit te kunnen begrijpen.

Als Trump het toch tot het Witte Huis zou brengen, dan is het nog maar de vraag of hij de oligarchie de baas zou kunnen worden.

De oligarchie heeft Washington volledig in zijn greep met de controle over de economische en buitenlandpolitiek, denktanks en andere lobbyisten en niet te vergeten de media.

Het volk heeft geen enkele macht.

Wat denkt de wereld als ze zien dat Trump wordt gedemoniseerd omdat hij geen oorlog met Rusland wil en evenmin dat de Amerikaanse economische activiteit wordt verplaatst naar Azië?

Waarin herkennen de Europese, Britse, Canadese, Australische en Japanse vazallen iets wat het leiderschap ven de VS rechtvaardigt en waarom zij hun soevereiniteit en onafhankelijke buitenlandpolitiek zouden moeten prijsgeven? Waarin wordt er al is het slechts heel weinig, iets van intelligentie in het Amerikaanse leiderschap bespeurd?

Waarom erkent de wereld de stomste, gemeenste, arrogantste, corruptste en meest moorddadige overheid op de planeet als de grote leider?

De enige bestemming waartoe Washington de wereld kan leiden is oorlog.

 

Dr. Paul Craig Roberts was Assistant Secretary of the Treasury for Economic Policy and associate editor of the Wall Street Journal. He was columnist for Business Week, Scripps Howard News Service, and Creators Syndicate. He has had many university appointments. His internet columns have attracted a worldwide following. Roberts’ latest books are The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West, How America Was Lost, and The Neoconservative Threat to World Order.

redactie: In deze column geeft Roberts zijn persoonlijke mening weer over de verkiezingscampagne in de V.S. en over de invloeden op en krachten achter deze campagne. Roberts is een man met een grote staat van dienst op het gebied van onderzoeksjournalistiek en het is aanbevelenswaardig om artikelen van hem te lezen op zijn weblog. Hierdoor kan deze column in het juiste kader worden geplaatst.

Related Post

Note: Your password will be generated automatically and sent to your email address.

Forgot Your Password?

Enter your email address and we'll send you a link you can use to pick a new password.